06 mar

Opplevelser

Rødøyløva
Det majestetiske fjellet Rødøyløva ruver 440 moh. Det går 2 turstier opp på fjellet. En bratt og kupert, men den andre er slakkere. Det går ann å gå over fjellet fra begge sidene. Fra toppen er det en fantastisk utsikt, og på en klar værdag ser du hele Lofotveggen og 7 kommuner rundt deg. Løvehode er et populært basehopp punkt. På ryggen av løva er det en grill hytte som man kan koke seg kaffe, og nyte matpakken. Her er et eget vannpunkt, for å fylle turflasken med ekte ”Løve vann”.

Se programmet da Ut i naturen fra NRK var på besøk og tok turen på Rødøyløva.
http://tv.nrk.no/serie/ut-i-naerturen/dvfj42206509/21-04-2010

Trykk her for informasjon om Rødøyløva

Utsikt fra Rødøyløva

Utsikt fra Rødøyløva

Storsanden
Under Løva ligger 4 kritt vite strender hvor du kan nyte en varm sommerdag eller en aften, med solnedgang og føn vind. Her er solsenger, volleyball nett, ute dusj, lekekasse, grillhytte og vann tappe punkt. Et flott utfartsområde som ligger ca. 2 km. Fra Klokkergården i lett terreng.

Trykk her for mer informasjon om Storsanden

Det er 4 krittvite strender på rekke og rad.

Det er 4 krittvite strender på rekke og rad.

Eventyrskogen
Har du lyst på litt spenning i ferien? Da skal du ta turstien som går inn i Eventyrskogen. En velegnet tur for familien, hvor man leser eventyr mens man går på tur. Skogen er magisk, og kanskje kommer man helt frem til stedet hvor trollet bor….

I eventyrskogen er det en hytte som man kan spise matpakke i. Det er bålplass utenfor hytten. I skogen finner man mange overraskelser. Små folket bor der også, og på tur hjem går man gjennom det flotte skogsgalleriet. Lurt å ta med litt troll godt i fall man skulle møte på en stor kar med hull i skoene☺

Trykk her for mer informasjon om Eventyrskogen

Langs stien kan du lese et eventyr.

Langs stien kan du lese et eventyr.

Skulpturlandskap Nordland
På Storsanden finner du den flotte skulpturen av Per Inge Bjørlo. Den ble avduket i 2010, og har fått navnet ”Indre følger ytre”. Her kan du sitte å finne din tolkning av skulpturen.

Indre Følger Ytre.

Indre Følger Ytre.

Solparken
Øya har sin egen park. Den ligger ved siden av Rødøys korskirke, mitt på øya. Her er det minnesmerke over Edvard Havnø som er kjent for sin arkeologi. Hjalmar Andersen ”Hjallis” er født i Rødøy og han har fått et æredsmerke som står i parken. Koselig å ta en spasertur til parken og sitte på en benk å nyte atmosfæren.

Trykk her for mer informasjon om Solparken

Hjallis avduket sit eget minnesmerke. Her sammen med Margrethe Hauge.

Hjallis avduket sit eget minnesmerke. Her sammen med Margrethe Hauge.

Opp i dagen – nytt lys over Rødøyas titusenårige historie
Rødøya, nord på Helgelandskysten, er kjent for sin karakteristiske fjellformasjon og seglingsmerke, Rødøyløva. Her, like ved hovedleia langs kysten, midt i matfatet og med flere naturskapte, lune havner, har mennesket skapt gode liv for seg og sine i over ti tusen år. Deres liv ligger fjernt fra våre hverdagsliv. Men gjennom fiskesøkket fra steinalderen, branngravene fra bronsealderen, gårdstunet fra jernalderen og vevloddene fra middelalderen vil du kanskje oppleve en nærhet til fortida, eller at historia kommer opp i dagen.

oppidagen

Opp i dagen

Geocaching
Geocaching er et utendørs skattejaktspill som foregår i den virkelige verden, og hvor man bruker enheter med GPS. Spillerne navigerer til et bestemt sett med GPS-koordinater og prøver så å finne geocachen (beholderen) som er gjemt på den posisjonen.

På sitt enkleste krever geocaching følgende 8 trinn:

  1. Registrer et basismedlemskap gratis.
  2. Besøk siden «Gjem & finn en cache».
  3. Angi postnummer og klikk «Søk».
  4. Velg hvilken som helst geocache fra listen og klikk på navnet.
  5. Skriv inn koordinatene til geocachen på din GPS-enhet.
  6. Bruk din GPS-enhet som hjelp til å finne den skjulte geocachen.
  7. Signer loggboken og returner geocachen til sin opprinnelige plassering.
  8. I noen av boksene ligger det en liten skatt. Hvis du tar denne skatten, så må du legge i en ny.
  9. Del dine geocachinghistorier og -bilder på nettet.

På Rødøya fins det flere Geocachinger

Er du ikke medlem, gå inn å registrere på www.geocaching.com å begynn jakten i dag.

logo-geocaching@2x

Geocachinger

Rødøy Kirke
Rødøy kirke er en åttekantet kirke fra 1885 på Rødøy i Rødøy kommune, Nordland fylke. Byggverket er i tømmer og har 700 plasser. Kirken er en av Nordlands største.

Rødøy kirke er en korskirke kombinert med åttekantet form. Kirkebygger Andreas Grendstad var født i Klæbu, og kirka i Klæbu er en åttekantet kirke.

Trykk her for mer informasjon om Rødøy Kitke

Sykkelutleie.
På Klokkergården har vi sykkelutleie for voksen og for barn med hjelmer. Hvis du kommer sjøveien med egne båt, er det fint å kunne ta seg en sykkeltur å se øya vår. Eller hvis du trenger noe fra butikken, så er det bare å trå i vei. Hovedveien er asfaltert og lett å sykle. Mange små stikkveier, så man kan dra på en liten oppdagelses ferd.

Bamsehuset

Norges første bamsehus – en utstilling og et aktivitetshus der omlag 1500 bamser har hovedrollene.

Kontakt person: Linda Olsen. Tlf. 95.86.79.65

http://Bamsehuset.no

Trykk her for mer informasjon om Bamsehuset

bamsehuset

HAVDURBRYGGA fra 1884.
-Havdurbygga er museumet på Rødøya hvor du kan drømme deg bort. Her fins en stor privat samling av gamle ting fra Helgelandskysten. Utstillingen er like interessant for kvinner og menn, barn og eldre. Etter besøket i museet kan det nytes nystekte vafler ute på brygga. De har også bruktbutikk.

Solheimsvolden er den gamle kirketjenergården, som i dag er renovert. Det kreative ekteparet Hansen holder til på gården. De holder på med glasskunst, maling, skulpturer og mye mye mer. De har innredd den gamle fjøsen hvor de har salgsutstilling.
I den fine hagen, kan du hilse på ”kultur kuene”.

Sentrum Her finner du Nærmat btikk med post, Kafe, Antikk, Galleri, Histrisk arkiv m.m.
Hovedveien er skiltet og godt merket.
Langs veien finner du små hvilebenker, blomster, historier og sagn, og kjekke mennesker og gode smil.

© Copyright Rødøya.no 2013